Skip to content
Arianne aan het werk

Arianne Moerman

wordt geboren in Papendrecht in 1974. Eerst studeert ze aan de modeacademie en start direct haar eigen bedrijf in 1995. Ze specialiseert zich in het vervaardigen van maatwerk bruidskleding en luxe gelegenheidskleding. Haar creativiteit komt verder tot bloei in haar vrije tijd, ze houdt van fotografie, tekenen, schilderen en het creëren van beelden in klei.

Liefde voor expressie

Intussen startte ze een notarieel-juridische studie en vele jaren heeft ze haar creatieve werk gecombineerd met parttime werk op kantoor. In deze eerste jaren ontmoet ze een beeldhouwer uit Rotterdam. Hij leert haar in steen werken en een liefde voor deze vorm van expressie is geboren. Ze komt bijvoorbeeld werk tegen van de wijlen Engelse beeldhouwer Eric Gill en houdt van de gestileerde vormen in zijn beelden.

Arianne werkplaats
Arianne aan het werk

In de zomer van 2014

reist Arianne naar Pietrasanta, Italië, om meer te ontdekken over het werken met marmer en om haar beeldhouwvaardigheden verder te ontwikkelen. Daar ontmoet ze veel kunstenaars die haar inspireren om door te gaan met haar artistieke werk.

Ze besluit zich verder te focussen op beeldhouwen, hoofdzakelijk in steen, maar ook in klei en was voor bronzen beelden.

 

Inspireren

Ze laat zich inspireren door bekende en minder bekende historische en hedendaagse kunstenaars en uiteraard ook door het dagelijks leven rondom haar. Ze beschouwt het als een voorrecht om de fascinerende wereld van kunst te bestuderen door te kijken, te ontdekken, te combineren en te creëren. Haar stijl is te omschrijven als figuratief-realistisch, ingetogen, dromerig en nadenkend, met veel gevoel voor belijning waardoor een rustige sfeer ontstaat.

Voor foto\’s van recent werk en lopende projecten kunt u Facebook, Instagram en Pinterest raadplegen. Haar werk kan ook gevonden worden in privécollecties en in kunstgalerieën.

Arianne werkt aan beeld
nl_NLDutch